Skip to main content

Vara la Telegondola Borșa

Admiră peisajele spectaculoase de la altitudinea impresionantă și încarcă-ți bateriile în aer liber, singur sau alături de familia ta.

Locul perfect pentru a petrece o vacanță memorabilă.

Mai mult decât o vacanță - o oază de liniște și relaxare, în care te poți bucura de:

Trasee montane

Pasionații de plimbări în aer liber au ocazia să admire peisajele extraordinare într-o drumeție relaxantă, de-a lungul pajiștilor înverzite.

Peisaje care te lasă fără cuvinte

Telegondola Borșa te va purta deasupra platoului montan, cu pajiști verzi, parcă pictate, într-o multitudine de nuanțe verzi, oferind o priveliște care te va face să exclami: „Oau!”.

Plimbări cu bicicleta

Iubitorii de senzații extreme au ocazia să experimenteze trasee montane simple sau mai abrupte, destinate atât începătorilor, cât și celor experimentați.

Relaxare cu familia

Lasă-te mângâiat de razele blânde ale soarelui și deconectează-te complet de agitația cotidiană. Este suficient să te întinzi pe o pătură, savurând gustarea preferată, înconjurat de cei dragi ție și de natura fascinantă.

Frumusețea stă în ochiul privitorului cu poftă de drumeții, sau dacă vrei să prinzi câteva imagini pe care să le păstrezi ca și amintire, priveliștile din împrejurimi îți oferă surse inepuizabile de inspirație. Te invităm la o plimbare cu Telegondola din Compexul turistic la granița dintre anotimpuri. Pe traseu sunt două platforme belvedere.

Un element de noutate în traseul telegondolei îl reprezintă stația intermediară, situată la cota 1308 m, turiștii putând să opteze pentru o drumeție relaxantă în jurul lacului de acumulare. Stația de sosire se numește Buza Dealului, cota 1633 m, și este un platou de unde se poate vedea de jur împrejur tot ceea ce natura ne oferă mai frumos și admira spectacolul uriașilor înzăpeziți.

Telegondola

Telegondola

Telegondola

Telegondola

Telegondola

Borșa

Borșa

Borșa

Borșa

Borșa

Traseu Tematic

COMPLEX TURISTIC – TELEGONDOLA BORȘA – BUZA DEALULUI – PUZDREA BORȘENEASCĂ – ȘAUA PĂLTINIȘULUI – VF. PĂLTINIȘ – TELEGONDOLA BORȘA

 

Noul traseu tematic parcurge o mare parte din biodiversitatea specifică zonei din Parcul Național Munții Rodnei.

📍🚸〽️Traseul are o lungime  de 9,3 km, având ca punct de pornire stația finală a  Telegondolei din Complex Turistic Borșa (Buza Dealului), urmărește culmea dintre Pârâul Păltiniș și Negoiescu Mare – Vf.Păltiniș (1773m) – Fața Meselor – Cabana veche Puzdrele și se întoarce pe traseul turistic marcat cu punct albastru la locul de plecare. Pe toată durata traseului veți fi însoțiți de omulețul portocaliu – simbol al traseelor tematice din Parcul Național Munții Rodnei. Traseul incude un monument natural denumit Moșii Păltinișului, aflat la cota 1700 m, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

🏃‍♂️🌲🌸Acest traseul vine în întâmpinarea nevoilor vizitatorilor care urcă cu telegondola până la limita Parcului Național Munții Rodnei și doresc să-și contiue aventura în Parcul Național Munții Rodnei.

Ski Borsa - Traseu Tematic Telegondola Borsa
Ski Borsa - Plimbare cu bicicleta Telegondola Borsa

Traseu cu Bicicleta

Descoperă frumusețea munților și admiră natura sălbatică de la ghidonul unui mountain bike!

🚴🏽🌲🌞În afara drumețiilor, Borșa oferă pasionaţilor de sporturi pe două roţi ocazia de a parcurge frumoase trasee de bicicletă, pe poteci cu rădăcini, pante abrupte, prin păduri sau goluri alpine, pe crestele munților cu aer curat.

Amatorii de senzaţii tari pe bicicletă au un nou punct de atracţie, în masivul Rodnei. Un traseu cu grad mediu de dificultate, dar trebuie sa fie echipaţi corespunzător.

Turiştii care ajung în toiul verii la Telegondola Borsa pot bifa o nouă activitate: mountain biking-ul.

Aici este un punct în care se intersectează cu alte trasee de mountain biking.

Dacă nu deții un mountain bike, în oraș găsești centrul de închiriere MARUS BIKE:

📍Adresa: Str. Ștrandului 24

📞Tel. :  +40759 762 540

Abonează-te pentru a primi informații despre evenimentele la care merită să participi!